Zink, koper en loodwerken

Zinkwerken
Eén van de diensten die Graaf Dakafwerking levert is het plaatsen van zinkwerken.
Niet alleen dankzij de duurzaamheid (+/-25 jaar) behoord zink tot de beste materialen, maar ook het feit dat zink gerecycled kan worden en niet schadelijk is voor de natuur speelt een belangrijke rol. Voor het maken van zinken dakgoten, dakranden en het bekleden van boeiboorden in zink bent u bij ons aan het juiste adres. Ook dakkapellen en andere kleine daken in zink kunnen uitstekend door ons worden aangebracht.

Koperwerken
Zowel zink als koper worden door de architectuur steeds vaker voorgeschreven. Ze hebben beide vrijwel dezelfde eigenschappen wat betreft levensduur.
Dat komt onder andere door oxidatie. Een koperen dak krijgt onder invloed van oxidatie een natuurlijke en gepatineerde beschermlaag. Hierdoor krijgt uw koperen dak zijn typische bruine of groene kleur. Een koperen dak kan hierdoor wel 75 tot 100 jaar meegaan zonder dat u onderhoud hoeft te plegen!

Een groot visueel voordeel bij een koperen dak is dat hetzelfde materiaal voor zowel dak als afwerking aan de dakranden gebruikt kan worden. Hierdoor krijgt uw dak een strak en mooi gelijkmatig uiterlijk.
Wij kunnen koper op verschillende manieren bevestigen, als dak bekleding maar ook als gevel bekleding. Verder zijn wij ook gespecialiseerd op gebied van:
• Goten
• Dakkapellen
• Felsysteem
• Losangesysteem
• Roevensysteem.

Indien u geïnteresseerd bent in een zink en/of koperwerk van Graaf Dakafwerking, bieden wij u professioneel en deskundig advies waarna wij u een vrijblijvende offerte kunnen sturen.

 

Loodwerken
De hoge buigzaamheid maakt lood geschikt een waterdichte aansluiting op platte en pannen daken (denk ook aan loodindekking bij schoorstenen). Lood is vrijwel onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en loodwerk.